Beck's world

@becksworldpreksway

Becks World på Facebook


Forestill deg å ikke kunne lese eller skrive og at all den kunnskapen du innehar kommer fra personer i din nærmeste krets.

Uten riktige forutsetninger er sjansen liten for at du noen gang vil få en utdannelse. Dette er den brutale virkelighet for mange barn i Kambodsja. Vi i Beck Gruppen er derfor svært takknemlige for at vi gjennom veldedighetsorganisasjonen Redd Barna startet vår skoleprosjekt i Koh Rong i Kambodsja 2013 for å gi disse barna et bedre tilbud og en bedre hverdag.

Siden høsten 2014 har samarbeidet Redd Barna blitt avsluttet og vi har nå tatt over hele driften og finansieringen av skolen med ca 150 barn og 15 lærere samt deres lønn og bosted. Nå får hundrevis av barn utdannelse og det føles bra at vi i Beck Gruppen er med og hjelper til.

"Svært spennende" synes Inger og Owe som har besøkt stedet mange ganger. "Med hjelp fra den idelle organisasjone Songsaa Foundation, så går alt bra. Vi får mange gode tilbakemeldinger fra ungdommene på Facebook og andre steder der de forteller om muligheter de har fått ved å gå på Prek Sway skolen".

Det hører til historien at også barna ifra disse fattige landsbyene ikke har hatt mange alternativ. Som regel blir de fiskere som sine familier eller reiser noen til fastlandet, hvor noen dessverre ender opp med prostitusjon for å kunne livnære seg. Med dette i minnet er familien Beck og Beck Gruppen svært glade for å kunne bidra!

Beck utvider skolen med nytt bygg i Prek Sway

I 2018 har vi i familien Beck og Beck Gruppen avsatt 0,5 millioner kroner til ytterligere en ny skolebygning samt til drift av denne. Dette skal gi en mulighet for barna fra de tre øvrige byene å få sin gymnasieutdanning på vår Prek Sway skole. Planen er å reise skolen i løpet av 2018, og da på samme område der skolen ligger i dag. Videre vil det bygges bosteder for lærerne samt vann- og avløpssystem.

Skoleprosjektet i Kambodsja driftes av Beck Gruppen, bestående av:

Beck Eiendom AS, Beck Maskin AS, Langhus, Beck Maskin Sverige AB, Stockholm og
Beck Maskin Sverige AB Gøteborg.

FAKTA OM KAMBODSJA


Vi har tidligere hjulpet barn på Sri Lanka, og vi hjelper i tillegg flere barn gjennom SOS-Barnebyer systemet.

3 fjernadopterte søstre

Ønsker du være med å hjelpe? Kontakt Owe Beck for imformasjon om skolen.