Beck's world

@becksworldpreksway

Becks World på Facebook


Forestill deg å ikke kunne lese eller skrive og at all den kunnskapen du innehar kommer fra personer i din nærmeste krets. Uten riktige forutsetninger er sjansen liten for at du noen gang vil få en utdannelse. Dette er den brutale virkelighet for mange barn i Kambodsja. Vi i Beck Gruppen er derfor svært takknemlige for at vi gjennom veldedighetsorganisasjonen Redd Barna startet vår skoleprosjekt i Koh Rong i Kambodsja 2013 for å gi disse barna et bedre tilbud og en bedre hverdag.

FAKTA OM KAMBODSJA


HVORFOR KAMBODSJA?

Gjennom mange år har vår familie hjulpet barn og mennesker rundt om i verden til en bedre hverdag, gjennom SOS Barnebyer, Kirkens Bymisjon og andre organisasjoner.

Under en reise til Kambodsja i 2011 kom vi over landsbyen Prek Sway på øya Koh Rong hvor en skole hadde kollapset og hvor mange ikke trodde noe videre på utdanning. Vi ville hjelpe, og tok kontakt med Redd Barna i Kambodsja som ville hjelpe oss. Med midler fra de og fra våre selskaper (Beck Gruppen) bygget vi opp skolen med 5 klasserom og andre fasiliteter. Vi hadde også møter med Utdannings-ministeren i landet hvor vi ble enige om å støtte med lærerlønn, og i dag betaler vi halve lønnen til 10 lærere på skolen i tillegg til driftskostnader etc.


Øya Koh Rong er en perle vest i Kambodsja ut mot Siambukten hvor det bor 4-5000 mennesker. Ingen vet sikkert hvor mange. Koh Rong er på størrelse med Hong Kong, (hvor det til sammenligning bor ca. 8 millioner mennesker!) Det er fire landsbyer på Koh Rong Øya (bildet) og vår landsby heter Prek Sway hvor vi bygget opp den første barneskolen. Den har etter hvert blitt for liten og må nå i 2018 kjøre to skift, en for primary og en for secondary studenter. Beck bestemte seg derfor for å bygge et skolebygg til, for secondary elever (ungdomsskole).

Byggingen startet i Desember 2018, og skolebygget skal stå ferdig i April 2019. Det vil sikre barna på hele Koh Rong en grunnutdannelse som er så viktig for videre utvikling i livet. I løpet av 2019 vil vi passere 200 elever ved skolene våre. Før vi kom inn i bildet pleide barna å være med sine foreldre på fiske, jordbruk osv og kun et fåtall fikk utdannelse på fastlandet i Sihanoukville som er havnebyen i Kambodsja. Som man forstår var det ingen bra plass å bo for en liten jente eller gutt. Barneprostitusjonen er høy i Kambodsja og vi ville gjøre noe med det.

Vårt neste prosjekt i Prek Sway foruten bygging og drift av to skolebygg, er å bygge et «Dormitory» bosted for de barna som ikke kommer frem til ungdomsskolen grunnet mangelfulle veier. Planen er at de skal kunne bo ved skolen i ukedagene og reise hjem til foreldrene i helgene. I dag kan det brukes inntil to timer hver vei å nå skolen.

Beck familien og Beck Gruppen støtter skoleprosjektet i Prek Sway med 0,5 millioner kroner i 2018.

LES MER OM BECKS 3 FADDERBARN - 3 SØSTRE

Skoleprosjektet i Kambodsja driftes av Beck Gruppen, bestående av:

Beck Eiendom AS
Beck Maskin AS, Langhus
Beck Maskin Sverige AB, Stockholm
og Beck Maskin Sverige AB Gøteborg