Siste nytt fra Becks World - Skoleprosjektet i Kambodsja

For 12 år siden, i 2010 kom Inger og Owe Beck til øya Koh Rong første gang. En perle av en øy vest i Kambodsja mot Siambukta. Der så de at skolen i Prek Sway delvis hadde falt sammen og det fantes ikke penger til å bygge den opp. Med hjelp fra Redd Barna som den gang var sterkt representert med skolebygging i Kambodsja fikk Becks bygget skolen opp igjen. Pengene ble i hovedsak skaffet av Becks gjennom selskapene Becks driver. Det ble starten på en fin historie.

Fra en nedkjørt skole med få lærere og elever og enn befolkning som ikke trodde på utdannelse, gikk familien Beck ved Inger og Owe i gang med å utvikle Prek Sway skolene. Flere elever begynte på det som den gang var en Primary School, og behovet meldte seg etter hvert for en Secondary School. Tillatelser ble innhentet, likeså tilbud og skolen stod ferdig i 2019 - med finansiering fra Beck familien.

I dag (november 2022) er det nær 350 elever på skolene inkludert barnehage. Det er 12 lærere, foruten frivillige som hjelper til. Beck familien har gjennom sine selskaper bevilget over 300 000 USD til prosjektet.

Skolene holder i dag en høy standard, de lærer å lese og skrive, forskjellige språk, matte, og ikke minst viktigheten av å holde det rent rundt seg. Tidligere fløt det med søppel rundt på området, nå er det rent. Der er etablert gatelys (solcelledrevet) og betongveier der, slik at foreldre kan levere og hente barna sine på motorsykler fra andre landsbyer på øya.

Det siste og kanskje det fineste for Prek Sway og Becks er at Prek Sway skolene vil bli et utdannelsessenter på Koh Rong, med nytt gymnas som bygges i 2023.

Beck familien er med, og det blir en spennende reise videre.

Inger og Owe Becks møte med lærere og myndigheter.